Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Resident Evil (2002)

Το ότι η ταινία είναι κενή ουσιαστικού περιεχομένου το περιμέναμε και εύκολα ή δύσκολα το δεχτήκαμε, καθώς είναι μεταφορά βίντεο γκέιμ στη μεγάλη οθόνη. Αλλά αυτό δεν αντέχεται. Έχουμε την επιτομή της προχειρότητας όπου τα πάντα γίνονται όπως να 'ναι. Ο Paul W.S. Anderson είναι ανύπαρκτος είτε ως σκηνοθέτης είτε ως σεναριογράφος καθώς βλέπουμε ένα σενάριο αφελές και χαζό και μια κάμερα να κινείται μόνη της, χωρίς κάποιος να την ελέγχει.

Ερμηνευτικά είναι επίσης για κλάματα. Ο ένας ηθοποιός χειρότερος απ' τον άλλο. Εκνευριστικοί μελοδραματισμοί και ανατροπές χωρίς έκπληξη συμπληρώνουν τα παραπάνω και φέρνουν τις αντοχές μας στα όρια. Ακόμα και τα εφέ είναι απαράδεκτα. Για τρόμο δε το συζητάμε. Ακόμα και να σταματήσεις να γελάς ή να κλαις από αυτά που βλέπεις, να τρομάξεις απλά δε γίνεται, ειδικά αν έχεις συμπληρώσει το τρίτο έτος της ηλικίας σου.

Βαθμολογία: 3,5/5 Stars  (0,5 /5) 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν θα συμφωνήσω με την κριτική. Οκ, όλοι γνωρίζαμε τι ταινία θα δούμε, όχι τόσο τρόμου όσο splutter, δεν είναι αριστούργημα και σαν μεταφορά από βιντεοπαιχνίδι δεν μπορείς να περιμένεις κάποιο αξιόπιστο σενάριο. Αλλά περνάει σχετικά όμορφα η μιάμιση ωρίτσα, όταν μάλιστα αναμένεις και τις συνέχειες!

Loster είπε...

Φίλε antltzg η κριτική και η βαθμολογία γίνεται με βάση κάποια κριτίρια αντικειμενικά (όσο γίνεται) και όχι με βάση το πόσο άρεσε στον καθένα προσωπικά ή τους οπαδούς που έχει.

Δημοσίευση σχολίου